You are currently viewing Porkkanapiirakan hurmaa

Porkkanapiirakan hurmaa

  • Artikkelin kategoria:Ruoka

Tämä ohje on kulkenut matkassani jo parikymmentä vuotta ja parempaa versiota porkkanapiirakasta en ole vielä löytänyt. Tällä ohjeella tulee pellillinen piirakkaa. Kuorrutetta teen toisinaan 1,5 kertaisella ohjeella, kun haluan muhkean päällisen😊

Pohja:

5 munaa

4 dl sokeria

200 g sulatettua voita

6 dl porkkanaraastetta

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

4 tl kanelia

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voisula ja porkkanaraaste sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Täyte:

60 g pehmeää voita

250 g tomusokeria

200 g sulatejuustoa

pähkinärouhetta

Vatkaa voi, tomusokeri ja sulatejuusto kuohkeaksi. Lisää kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta.

Vastaa