Tämä nopea ja superherkullinen rahkapiirakka syntyy hetkessä ja maku vain paranee vanhetessaan.
Täytteinä voi käyttää säilykehedelmäkuutioita ja niitä voi vaihdella mieltymysten mukaan tai jättää kokonaan pois.
Tällä määrällä syntyy tukeva pellillinen rahkapiirakkaa:
Pohja:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voita sulatettuna
Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Ota 1/3 taikinasta erilleen muruseokseksi piirakan päälle.
Lisää 2/3 taikinaan:
2 dl piimää tai kermaviiliä
1 muna
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Lisää halutessasi persikka-, aprikoosi- tai päärynäkuutioita.
Rahkatäyte:
500 g rahkaa
2 dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
½ dl sitruunan mehua
Lisää rahkatäyte hedelmäkuutioiden päälle ja lopuksi pinnalle muruseos.
Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia.