You are currently viewing Aasialainen sosiaalinen grillaaminen – enemmän kuin ruokaa

Aasialainen sosiaalinen grillaaminen – enemmän kuin ruokaa

  • Artikkelin kategoria:Ruoka / Ulkomaat

Mitä on korealainen BBQ?

Korean BBQ tarkoittaa kirjaimellisesti “lihan grillaamista” – mutta kyse ei ole vain ruoasta. Se on sosiaalinen rituaali, jossa ystävät, perhe tai kollegat kokoontuvat yhteisen pöydän ääreen, jossa grilli sijaitsee suoraan pöydässä.

Korealainen grilliruoka on suosittu menetelmä korealaisessa keittiössä lihan, tyypillisesti naudan-, sian- tai kananlihan, grillaamiseen. Tällaiset ruoat valmistetaan usein ruokapöytään integroiduilla kaasu- tai hiiligrilleillä, vaikka jotkut ravintolat tarjoavat asiakkaille kannettavia liesiä ruokailijoiden käyttöön pöydissään. Vaihtoehtoisesti kokki voi käyttää keskellä olevaa grilliä tilauksesta valmistettujen ruokien valmistamiseen.

Korean BBQ yhdistää ruoan ja yhdessäolon: pöydän ääressä grillataan lihaa ja kasviksia itse, jaetaan lisukkeita ja nautitaan seurasta. Se on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkä ateria – se on ennen kaikkea sosiaalinen ruokailukokemus. Pöydän keskelle sijoitetulla grillillä kypsennetään yhdessä lihaa, kasviksia ja muita herkkuja, jotka nautitaan heti tuoreina erilaisten lisukkeiden, kuten kimchin ja salaattilehtien, kanssa. Ruoka kootaan usein suupaloiksi, joita jaetaan ja maistellaan yhdessä. Korean BBQ:n ydin on yhteisöllisyys: grillaaminen, syöminen ja seurustelu tapahtuvat samanaikaisesti, mikä tekee siitä rennon ja osallistavan tavan viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa.

Jokainen osallistuja voi grillata oman ruokansa juuri haluamallaan tavalla:
🥩 ohuita lihaviipaleita (esim. naudan entrecôte, porsaanliha)
🍄 kasviksia, sieniä, valkosipulia
🍚 tarjoillaan riisin, kimchin ja erilaisten lisukkeiden kanssa
🥢 syödään pieninä suupaloina, usein salaattikääröjen (ssam) sisällä

Mikä tekee siitä erityistä?

  1. Yhdessä tekeminen – kaikki osallistuvat ruoanlaittoon, ei ole vain ”yhtä kokkia”.
  2. Pöytägrillaus – grilli on suoraan pöydässä, keskiössä.
  3. Keskustelu ja vuorovaikutus – grillaaminen ei keskeytä keskustelua, se luo sen.
  4. Rento ja kiireetön – kukaan ei kiirehdi, kaikki nautiskelevat.
  5. Monipuolisuus ja jaettavuus – tarjolla on paljon pieniä ruokalajeja jaettavaksi.

Grillipöytiä löytyy joka puolelta maapalloa erilaisina versioina. Tässä grillataan omassa pöydässä Aruballa joulupäivän ateriaa. Lisää matkasta Karibian ABC – aurinkoisen loman aakkoset – SaTa matkaa

Grillipöytä – enemmän kuin pelkkä pöytä

Suomalainen SocialBBQ on tunut markkinoille upean grillipöydän. Korealainen BBQ-kulttuuri on vahva esikuva myös SocialBBQ:n Grillipöydän taustalla. Ajatuksena on siirtää grilli sinne, missä ihmiset ovat – keskelle pöytää, keskelle seuraa ja grillaaja ei ole enää sivussa, vaan osa hetkeä..

Grillipöytä yhdistää grillaamisen, yhdessäolon ja laadukkaan suomalaisen muotoilun. Se ei ole vain terassikaluste – se on elämys, missä pöytä kutsuu kaikki saman lämmön ja ruoan äärelle. Voit grillata, savustaa tai vain nauttia tunnelmasta hiilillä, briketeillä tai pelleteillä toimivan grillin äärellä.

Grillipöytä on valmistettu 100 % kotimaisesta männystä ja suunniteltu kestämään. Eri koko- ja väriyhdistelmät takaavat, että jokainen löytää juuri omaan pihaan sopivan kokonaisuuden.

Grillipöytä tekee jokaisesta kokoontumisesta hetken, joka muistetaan. Yhdessä grillaaminen on vuorovaikutteista, hauskaa ja tuo ihmiset yhteen tavalla, jota perinteinen grilli ei mahdollista.

Tutustu lisää: grillipoyta.fi

Vastaa

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. Tuo Korean BBQ on kyllä ihan huippukonsepti. Suomessa ei ole tullut koitettua, mutta ulkomailla useita kertoja. Täytyykin käydä kokeilemassa joskus Suomessakin!