You are currently viewing Ruokapatojen ja -elämysten äärellä Tallinnassa

Ruokapatojen ja -elämysten äärellä Tallinnassa

  • Artikkelin kategoria:Ulkomaat

Viikonloppuvisiitti etelänaapurin pääkaupunkiin osoitti jälleen kerran, että Tallinna on todellinen kulinaristinen pääkaupunki. Se on ottanut jättiharppauksia ei vain ruoan, myös palvelun suhteen; ennakkoluuloton nuori väestö on ymmärtänyt turismin merkityksen, puhuu loistavaa englantia ja on omaksunut luontevan asiakaspalvelun. Yrmeästä venäläistyylistä ei ole tietoakaan enää, onneksi!

Vieläkin makuhermot muistavat raikkaat drinkit ja herkulliset annokset.

Mon Repos 

Ranskalaistyylinen Michelin oppaaseen päässyt Ravintola Mon Repos sijaitsee kauniilla Kadriorgin puistoalueella 1800-luvun loppupuolella valmistuneessa puutalossa. Itse talolla on pitkä ja mielenkiintoinen historia, mutta nykyiset omistajat ovat luoneet tähän upeaan huvilaan suurenmoisen konseptin makunautintojen äärelle. Mon repos on ranskasta käännettynä ”minun leponi” ja täällä voit todella pysähtyä nauttimaan huippuherkullisesta ruoasta ja erinomaisesta palvelusta.

Ruokalista on tarkkaan harkittu ja riittävän laaja, että jokaiseen makuun löytyy sopivaa. Silmäänpistävää on myös annosten upea esille laitto.

Kauniisti asetellut leivät

Ensimmäistä kertaa Fine dining-listalta löytyy hot dog! Ranskalaisuus näkyy alkuruokien ostereissa ja pateessa, mutta ennakkoluulottomat yhdistelmät veivät kuitenkin voiton perinteistä. Popcornilla kuorrutetut jättikatkaravut mangochilikastikkeessa olivat täydellinen yhdistelmä. Mikään ruoka ei ollut vain hyvää, kaikki oli täydellistä!

Erityiskiitos kuuluu kertakaikkisen upeille tarjoilijoille. Nuoret tarjoilijat olivat perehtyneet niin annoksiin kuin viineihinkin ja virittivät ruokaelämyksemme huippuunsa!

Mikä ällistyttävintä, pääruoka-annokset ovat hintasoltaan vain parin kympin luokkaa ja alkuruoka-annokset irtoavat kympillä!

Ainoa miinus tulee siitä, että ravintolan nettisivut ovat vain eestiksi: https://monrepos.ee/

Manna la Roosa

Manna la Roosan nettisivuilla on värikäs tarina Manna la Roosasta ja itse värikkäästä talosta.

Ravintolan sisustus on hurlumhei-tyyliä vailla mitään tyylisuuntaa. Eriskummalliset koristelut pysäyttävät jo oven suussa ihmettelemään, mitä kaikkea tämä talo sisäänsä kätkeekään.

Ulkoapäin talo on koristeltu muovikukin ja sama värikkyys jatkuu ulkoterassillekin. Tunnelma on hieman levoton, mutta kuvastaa hyvin myös talon historiaa!

Erittäin raikkaat drinkit maksavat kympin pintaan ja ruokaakin paikasta saa.

Ravintola Manna la Roosa sijaitsee osoitteessa Vana-Viru 15

MariBerry

Kaunista ja herkullista käsityötä

Tämä uuden ja viehättävän mansikkakahvilan löysimme aivan sattumalta. Viehättävä vanhempi rouvashenkilö kulki kanssamme hyvän tovin matkalla töihin ja toimi samalla oppaanamme. Hänen tyttärensä oli vain kuukausi aiemmin perustanut mansikkakahvilan Kalamajaan, osoitteeseen Kopli 16. Mitäpä ei äiti tyttärensä vuoksi tee ja niin oli äidille napsahtanut työvuoro lauantaiksi 😊 Kiitollisena opastuksesta nautimme lasilliset erinomaista valkoviiniä sekä hurmaavia suklaalla kuorrutettuja mansikoita. Mansikan ja suklaan liitto – voiko parempaa ollakaan!

Värien sinfoniaa Balti jaama torilla

Telliskiven luovan keskuksen rakennukset henkivät vuosisadan perintöä ja ovat heränneet uudestaan eloon mitä ihmeellisimpien ravintoloiden miljööksi. Rouheinen arkkitehtuuri rosoisine pintoineen, Balti jaama tori ja Fotografiskan valokuvataiteen keskus vetävät niin tallinnalaisia kuin turisteja nauttimaan rennon boheemista tunnelmasta. Ravintoloita on niin paljon, ettei viikonloppu riitä niitä kiertämään. Useat niistä ovat myös niin suosittuja, että ilman pöytävarausta on turha yrittää syömään.

Humalakoda on Balti jaama torin sisällä oleva pubiravintola. Lounas ja nälkä lähtee muutamalla eurolla ja vaikka kuhisee asiakkaita, ruoka tulee nopeasti.

Nudist winery on kuuluisa ennen kaikkea raparperikuohuviinistään, mutta toki tiskiltä löytyy paljon muutakin. Baari on sisustettu olohuonemaiseksi ja kodikkaaltahan se tuntui upottautua paksun nahkasohvan uumeniin.

Nudist järjestää myös tutustumiskierroksia maisteluineen yläkerrasta avutuvan hedelmäviinitehtaan puolelle. Baarista voi ostaa kotiin vietäväksi panimotuotteita tai vaikkapa matkamuistoksi T-paidan.

Frenchy

Frenchy on sympaattinen bistro ihan Telliskiven viimeisessä nurkassa. Keltaiset seinät tosin erottuvat sen verran selvästi, että huomaamatta paikka ei jää. Sisustus on ristiriidassa ranskalaisuuden kanssa, mutta ruokalistalla se ilmenee jo ensimmäisessä alkuruoka-annoksessa sipulikeiton muodossa. Sama tyyli maustettuna boheemilla tvistillä jatkuu läpi ruokalistan. Edelleen hintataso pysyy hämmästyttävän edullisella tasolla. Mutta se ruoka on järisyttävän hyvää!

Iso kiitos meidän ihanalle matkaseurueellemme, joka meidät johdatteli näiden elämysten äärelle.

Vastaa