Formulahuumaa Barcelonassa
Koe Formulahuuma paikanpäällä muiden fanien seurassa. Katsomon tiivis kisatunnelma, palaneen kumin käry ja korvia huumaava moottorien melu ovat osa tätä ainutlaatuista kokemusta.
Koe Formulahuuma paikanpäällä muiden fanien seurassa. Katsomon tiivis kisatunnelma, palaneen kumin käry ja korvia huumaava moottorien melu ovat osa tätä ainutlaatuista kokemusta.
Mikä olisi Barcelonan matka ilman viinitilavierailua? Hyppää junaan ja kiertele viinitiloja omatoimisesti tai osta opastettu valmismatka niin saat kokemuksesta enemmän irti.
Yksi meidän perheen ehdottomia lempiruokia on unkarilaistyylinen Gulassikeitto. Gulyás tarkoittaa lehmipaimenta ja alun perin paimenet valmistivat gulassia avotulella rautapadassa. Gulassi on sakeaa, paprikalla maustettua lihakeittoa – koostumukseltaan enemmän pata kuin keitto, mutta lusikalla syötävää kuitenkin. Yleensä meillä tehdään kaikki liharuoat hirvenlihasta ja niin tämäkin, mutta voit käyttää tähän myös naudanlihaa. Gulassikeiton juju piilee sakeassa, pitkään padassa hautuneessa pehmeässä, suuhun sulavassa lihassa ja muhevassa paprikaisessa liemessä. Herkullinen gulassi syntyy rohkeasti maustaen…
Tämä sinapin ohje on kulkenut mukanani elämäni kaikissa jouluissa jo kolmenkymmenen vuoden ajan. En muista, keneltä tämän reseptin sain, mutta ikinä en ole edes kokeillut toista ohjetta. Sinappijauheella on tässä merkittävä rooli. Jos haluat tulista ja parasta sinappia, käytä Colman’sin sinappijauhetta. Ei niin tulista sinappia samalla ohjeella saat esimerkiksi Bähncken sinappijauheesta.. Ohje: 100 g sinappijauhetta 100 g sokeria 15 g (1 rkl) perunajauhoja 2 dl kuohukermaa ½ tl suolaa 1…
Korona-ajan hellittäessä olin tyttäreni kanssa Madridissa Lokakuussa. Kriteereinä tämän kertaiselle äkkilähdöllä oli edulliset lentoliput + aurinkoa ja lämpöä. Ajankohta oli 100% onnistunut; off season -kausi, mikä tarkoittaa väljyyttä nähtävyyksillä ja edullisempia hotellihuonehintoja, mutta keli mitä parhain kaupunkilomaa ajatellen. Nähtävyyksien osalta Madridissa ei ole sitä yhtä Must-kohdetta, mutta silti neljä päivää perillä on auttamattoman lyhyt aika tutustua kaupunkiin! Tämä matka poikkesi aiemmista sillä, että nyt keskityimme myös ostosten tekemiseen ja siihen…
Piemonten maakunta Italiassa tunnetaan ennenkaikkea Barolon ja Barbarescon hienoista viinialueista ja tryffelisienistä. Pääsin tutustumaan näiden herkkujen saloihin taannoisella “opintomatkallani” kollegani Sirpan kanssa. Matkan aikana tutustuimme myös Bra’n Slow food-keskukseen sekä vierailimme Torinon Salone de Gusto-messuilla. Matka oli siis täyttä kulinarismia alusta loppuun! Päivät 1: Helpoin tapa saavuttaa Piemonte oli lentää Milanoon ja ottaa sieltä Frecciarossa-luotijuna Torinoon. Myöhäisen lennon johdosta yövyimme ensimmäisen yön Milanossa uskomattoman upeassa Echo-hotellissa. Päivä 2: Luotijunalla matkustaminen…