Tämä sinapin ohje on kulkenut mukanani elämäni kaikissa jouluissa jo kolmenkymmenen vuoden ajan. En muista, keneltä tämän reseptin sain, mutta ikinä en ole edes kokeillut toista ohjetta.
Sinappijauheella on tässä merkittävä rooli. Jos haluat tulista ja parasta sinappia, käytä Colman’sin sinappijauhetta. Ei niin tulista sinappia samalla ohjeella saat esimerkiksi Bähncken sinappijauheesta..
Ohje:
100 g sinappijauhetta
100 g sokeria
15 g (1 rkl) perunajauhoja
2 dl kuohukermaa
½ tl suolaa
1 dl vettä
½ dl etikkaa
½ dl ruokaöljyä
Mittaa kattilaan sinappijauhe, sokeri, perunajauhot, kuohukerma ja suola. Sekoita ainekset vesihaudekattilassa ja anna hautua miedolla lämmöllä tunnin verran.
Sekoita vesi ja etikka ja vatkaa ne perusseokseen. Anna hautua vielä noin puoli tuntia.
Ota kattila liedeltä ja vatkaa öljy joukkoon huolellisesti.
Kaada seos tölkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Sinappi kiinteytyy jäähtyessään ja säilyy hyvin jopa kuukausia.
Sinappi on helppo tehdä ja kiva lisä jouluiseen tuotepakettiin tai vaikkapa koulun myyjäispöytään. Alla olevasta linkistä voit printata valmiit etiketit.