You are currently viewing Herkuttelijan päärynätorttu

Herkuttelijan päärynätorttu

  • Artikkelin kategoria:Ruoka

Tämä suussa sulava päärynätorttu tuo mukanaan tuulahduksen kasaria ja löytyy vuoden 1988 Valion ohjelehtisestä ”Lämpimiä leivontahetkiä – Piimälimpusta Prinsessakakkuun”.

Tekemäni tuotos ei ole mikään kaunis, mutta ah – niin maukas… ja makuhan se ratkaisee!

Pohjaa varten tarvitset:

  • 100 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 muna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 2 rkl kermaa tai maitoa

Päälle:

  • 2 tlk säilykepäärynöitä (à 410 g /230 g)
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 muna
  • (25 g aurajuustoa)
  • 0,5 dl friinisokeria

Pinnalle: kanelia

Valmista näin:

  • Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää muna vatkaten. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja mausteet. Lisää taikinaan kuivat aineet ja kerma.
  • Levitä taikina uunivuoan (halk n. 25 cm) pohjalle. Paista pohjaa 10 min 200 asteessa.
  • Valuta päärynöistä ylimääräinen neste pois. Sekoita kermaviiliin muna, (halutessasi hinoksi murusteltu aurajuusto) ja fariinisokeri.
  • Levitä päärynänpuolikkaat puolikypsälle pohjalle. kaada päälle kermaviiliseos ja ripottele pinnalle kanelia.
  • Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä.
Päärynät voi halutessaan myös pilkkoa pienimmiksi palasiksi

Tulostettava versio ohjeesta tässä:

Vastaa