Tämä suussa sulava päärynätorttu tuo mukanaan tuulahduksen kasaria ja löytyy vuoden 1988 Valion ohjelehtisestä ”Lämpimiä leivontahetkiä – Piimälimpusta Prinsessakakkuun”.
Tekemäni tuotos ei ole mikään kaunis, mutta ah – niin maukas… ja makuhan se ratkaisee!
Pohjaa varten tarvitset:
- 100 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 muna
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl kardemummaa
- 0,5 tl inkivääriä
- 0,5 tl neilikkaa
- 2 rkl kermaa tai maitoa
Päälle:
- 2 tlk säilykepäärynöitä (à 410 g /230 g)
- 2 dl kermaviiliä
- 1 muna
- (25 g aurajuustoa)
- 0,5 dl friinisokeria
Pinnalle: kanelia
Valmista näin:
- Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää muna vatkaten. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja mausteet. Lisää taikinaan kuivat aineet ja kerma.
- Levitä taikina uunivuoan (halk n. 25 cm) pohjalle. Paista pohjaa 10 min 200 asteessa.
- Valuta päärynöistä ylimääräinen neste pois. Sekoita kermaviiliin muna, (halutessasi hinoksi murusteltu aurajuusto) ja fariinisokeri.
- Levitä päärynänpuolikkaat puolikypsälle pohjalle. kaada päälle kermaviiliseos ja ripottele pinnalle kanelia.
- Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä.
Tulostettava versio ohjeesta tässä: