Koristelu kertoo kakun makumaailmasta
Kukapa meistä ei olisi nähnyt lihakakun päällä kinkkurullia tai kalakakussa lohiruusukkeita. Näillä elementeillä vinkataan kakun leikkaajalle kakun täytteistä. Koristeilla voidaan kikkailla myös hinnassa: pintaa voi koristaa kylmäsavuporoa, mutta täytteessä voi olla porotuorejuustoa. Huokeammat koristeet löytyvät kaupan ”heviosastolta”, sillä salaateista ja muista vihanneksista saa helposti runsaan ja näyttävän asetelman kakun päälle. Samalla ne raikastavat usein melko raskaitakin täytteitä ja antavat lisämakua kakkuun.
Koristele vasta viime tipassa
Voileipäkakku kannattaa kostuttaa hyvin ja täyttää jo juhlia edeltävänä päivänä. Näin se ehtii mehevöittyä ja maut tasoittua ennen tarjoilua. Koristelu on kuitenkin viisasta jättää viime tippaan, etteivät koristeet ehdi nuupahtaa eikä pinta kuivua.