You are currently viewing Voileipäkakun koristelussa luovuus pääsee valloilleen

Voileipäkakun koristelussa luovuus pääsee valloilleen

  • Artikkelin kategoria:Ruoka

Koristelu kertoo kakun makumaailmasta

Kukapa meistä ei olisi nähnyt lihakakun päällä kinkkurullia tai kalakakussa lohiruusukkeita. Näillä elementeillä vinkataan kakun leikkaajalle kakun täytteistä. Koristeilla voidaan kikkailla myös hinnassa: pintaa voi koristaa kylmäsavuporoa, mutta täytteessä voi olla porotuorejuustoa. Huokeammat koristeet löytyvät kaupan ”heviosastolta”, sillä salaateista ja muista vihanneksista saa helposti runsaan ja näyttävän asetelman kakun päälle. Samalla ne raikastavat usein melko raskaitakin täytteitä ja antavat lisämakua kakkuun.

Koristele vasta viime tipassa

Voileipäkakku kannattaa kostuttaa hyvin ja täyttää jo juhlia edeltävänä päivänä. Näin se ehtii mehevöittyä ja maut tasoittua ennen tarjoilua. Koristelu on kuitenkin viisasta jättää viime tippaan, etteivät koristeet ehdi nuupahtaa eikä pinta kuivua.

Koristeluvinkkejä suolaisten tarjottavien suosikkeihin:

Voimakkaan makuinen täyte syntyy vaikka meetvurstista
Suorakaiteen muotoisesta kakusta syö isompikin porukka
Älä käytä helposti nahistuvia salaatteja ja yrttejä koristeluun
Kylmäsavulohi ja tsatsiki sopivat hyvin yhteen
Salaateilla saa runsautta koristeluun
Hempeä koristelu vauvan ristiäisiin

Vegaanisen kakun voi koristella vaikka syötävillä kukilla

Vastaa